Bezig met laden...

Over ons

Onze eerste winkel werd in 1999 in Heilbronn, Duitsland geopend en in deze stad is nog steeds ons hoofdkantoor gevestigd. Na acht jaar ervaring als succesvolle juwelier, werd het roer omgegooid en kwam de focus van ons business model op bruidssieraden van de ''tweede generatie'' te liggen in 2008.

Op onze weg van een betrekkelijke kleine juwelierszaak naar één van de marktleiders in op maat gemaakte sieraden, zeker in Europa, werd in 2011 besloten om een eigen merk sieraden uit te gaan brengen, onder de naam Glamira. Glamira Germany zag het daglicht in 2011. Aan het eind van 2011 werd besloten de sieradenmarkt van Spanje en het Verenigd Koninkrijk te veroveren.

In 2012 begon Glamira met het ontwerpen van zijn eigen sieraden. Met dit concept kwam onze internationale uitbreiding in een stroomversnelling. Nog in ditzelfde jaar breidde Glamira Germany werd breidde zich uit met een vestiging in Oostenrijk; Glamira Austria, en in Zwitserland; Glamira Switzerland.

In het jaar 2013 werd de stap gezet naar de sieradenmarkten van Denemarken, Zweden en Frankrijk en werd een eigen productie afdeling in Duitsland opgezet. Het was de start van onze eigen productielijn van op maat gemaakte sieraden om de behoeften van onze klanten beter te kunnen voorzien. Sindsdien heeft Glamira een naam opgebouwd als betrouwbare juwelier. Tezelfder tijd begon Glamira met het opzetten van een e-commerce infrastructuur, een R&D (Research and Development) afdeling, het patenteren van producten en het online verkopen van sieraden, een eigen software team en technische afdeling. Het volgens de individuele wensen van onze klanten op maat maken van onze sieraden werd de kern van ons bedrijfsconcept. Dit is een ontwikkeling die nog steeds doorgaat en nieuwe projecten liggen op stapel.

De markten van Finland, Italië en India werden eind 2013 aan onze portfolio toegevoegd.

Inmiddels zijn een bedrijf dat over de hele wereld wordt herkend en erkend om zijn samenhangende portfolio van diamantmarkten en een frisse kijk op het leveren van innovatie. Glamira heeft als doel over de grenzen heen te kijken en de ontwikkelingen in verschillende werelddelen en markten te blijven volgen om zodoende een concurrende speler te zijn en te blijven op de wereldwijde markt van sieraden. Hierdoor hebben wij een snelle groei doorgemaakt en hebben wij inmiddels meer dan 90 werknemers uit veel verschillende landen in dienst. Maar het is geen moment om op onze lauweren te gaan rusten. Sinds het einde van 2014 zijn wij ook bezig aan een gestage opmars in landen als Turkije, Australië, Norwegen, Rusland, China, Japan en Brazilië.