Bezig met laden...

Instructie over Ringmaat

De juiste ringgrootte is een essentiële must voor het meest bijzondere moment. De ring moet strak genoeg zijn om niet af te vallen, maar het moet ook ruim genoeg zijn om over uw knokkel te kunnen laten glijden. De tijd van de dag en ook het weer beïnvloed de meting. Omdat in de vroege ochtend tijdens het koud weer kunnen de vingers dunner zijn en wanneer het weer te warm is, zijn de vingers dikker. De beste tijd om uw ringmaat te meten is in de avond wanneer ze warm zijn. Als u tussen twee maten twijfelt, ga altijd voor de grotere ringmaat. Als uw knokkel groter is dan de basis van uw vinger, meet u zowel uw knokkel als de basis van uw vinger en kies een maat tussen deze twee. Het is altijd goed om de ringmaat een paar keer door de dag op te meten. Als de ring een verrassing is, kunt u zijn vriend of familieleden vragen of u kunt zijn / haar huidige ring geheim lenen en naar een juwelier gaan om de maat na te vragen. Houd er ook rekening mee dat de rechterhand en linkerhand anders zijn, zodat ook de ringmaten verschillend zijn.

Algemene Ringmaat

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om de juiste ringgrootte online nauwkeurig te selecteren en vooral als het bedoeld is als een verrassingsgeschenk. U zou de ringgrootte moeten raden.

Als u een verrassing wilt doen en u niet zeker bent van de ringmaat, kunt u uw bestelling altijd in de gemiddelde ringmaat bestellen en deze nadien niet passend is terugsturen naar ons voor om de ringmaat te laten aanpassen. U kunt het terugsturen binnen de eerste 60 dagen na ontvangst van uw product.

De gemiddelde ringgrootte varieert tussen 52 - 55 voor vrouwen en 60-63 voor mannen.

Gratis Ringmal van GLAMIRA

Common Ring Sizes

Ringmal is een middel om uw ringmaat te achterhalen. Wij raden onze klanten altijd aan om te profiteren van deze kans die we bieden, gezien het feit dat de ringmal en de verzending gratis is en dit de meest accurate manier is om uw ringmaat te achterhalen.

U kunt Glamira ringmal gratis aanvragen door een e-mail te sturen met het onderwerp 'Ringmal aanvragen' naar: service@glamira.nl inclusief uw naam en uw adresgegevens, of vul dit formulier in formulier. Zodra het formulier is ingevuld, kan het maximaal 7 werkdagen in beslag kunnen nemen voordat uw gratis ringmal is geleverd op uw afleveradres.

Ringmaat Meter in gedrukt patroon

Ringmaat Meter in gedrukt patroon

In geval van de gelegenheid waar spoed achter zit, kunt u ook gratis ringmaat meter downloaden in PDF-formaat, die zal geleverd worden met instructies. Download de Gratis Ringmaat Meter in PDF formaat hier.

Als u nog niet zeker weet welke maat het beste voor u is, dan bent u van harte welkom om onze deskundigen te contacteren om de zaak verder te bespreken.Contact Us 

Tips voor het meten van de grootte van de ring:

  • Temperatuur bepaalt de lezing tijdens het meten van uw ringmaat. Uw vingers zullen ten minste een halve maat kleiner zijn als uw hand te koud is terwijl het een halve maat groter zal zijn als het te warm is. Meet uw vinger bij gemiddelde temperaturen, bij voorkeur aan het einde van de dag wanneer uw vingers op hun grootste zijn. Hoe breder de ring is, hoe strakker het kan zijn. Dus, als u een brede ring wilt bestellen die ongeveer 6 mm breed of meer is, neem dan de maat groter dan de huidige ringmaat.
  • Ook kunnen de ringen met grote stenen ervoor zorgen dat de ring zich opheft wanneer de stenen aan de zijkanten is ingezet. Houd er rekening mee dat u een ringmaat moet nemen die u niet moet storen.
  • Als uw knokkel groter is dan de basis van uw vinger, meet u zowel uw knokkel als de basis van uw vinger en kies de maat tussen deze twee.
  • Uw ring moet zo fijn om uw vinger zitten zodat deze niet uitvalt en ruim genoeg zitten zodat deze niet over uw knokkel uitglijdt. Als u tussen twee maten twijfelt, ga altijd voor de grotere ringmaat.
  • Herhaal de meting 3 tot 4 keer om een foutief resultaat te elimineren.

Belangrijke Informatie:

  • Indien het product een behandeling voor de aanpassing van de ringmaat ondergaat door een derde persoon en/of bedrijf buiten GLAMIRA dan zal de levenslange garantie komen te vervallen.
  • Denk eraan dat het opnieuw op maat laten maken van uw ring maximum 25 werkdagen in beslag kan nemen, en indien de ringmaat is gewijzigd, kan uw item niet meer retour voor restitutie aankoopbedrag.

Ring Maattabel

U kunt de standaard ring maten vinden samen met de bijbehorende diameters en omtrek.

Nl tabel