Bezig met laden...

Instructie Geboortesteen

Januari

Granaat Granaat

Februari

Amethist Amethist

Maart

Aquamarijn Aquamarijn

April

Diamant Diamant

Mei

Smaragd Smaragd

Juni

Parel Parel

Juli

Robijn Robijn

Augustus

Peridoot Peridoot

September

Saffier Saffier

Oktober

Roze Toermalijn

November

Citrien Citrien

December

Tanzaniet Tanzaniet

Geboortemaand van de maand januari - Granaat

Granaat Lijkt op de rode zaden van granaatappel, deze edelsteen krijgt zijn naam uit het 14e eeuwse Midden-Engelse woord '' gernet '', wat donkerrood betekent. Deze mooie stenen komen in variaties van kleuren, de meest voorkomende kleur is donker rijke rood, die variëren tot diep violet-rood. Vooral duurzame edelstenen, overal ter wereld, waaronder Wyoming, Tsjechië, Griekenland, Rusland, Tanzania, Madagascar, Sri Lanka en India.

Granaat symboliseert waarheid en vertrouwen. Deze edelstenen werden gedacht om de drager veilig te houden tijdens hun reis, het is bedoelt te beschermen tegen ongevallen wanneer men ver van huis is en tegen de nachtmerries. Het granaat symboliseert ook diepe en blijvende vriendschappen. Geef het granaat aan iemand van wiens vriendschap voor u veel waarde heeft. Het granaat werd zelfs geprezen voor zijn genezende krachten en er wordt gezegd dat het genezende eigenschappen heeft voor het hart en de longen.

Bekijk onze collectie Granaat sieraden en kies het perfecte cadeau voor degenen die in januari jarig zijn, Er wordt aan degenen die geboortesteen Granaat hebben de wensen als geluk goed- en gezondheid toegewenst.

Geboortesteen van de maand februari - Amethist

Kwarts minerale soorten, Amethisten variëren in hun paarse kleur van roodachtig paars tot grijsachtig violet. Het woord "amethystos" komt uit het Grieks, wat betekent "niet dronken", en aangezien de paarse kleur op wijn lijkt, is het geen toeval dat "methyl" ook een woord is voor wijn. Amethisten worden over de hele wereld aangetroffen, waaronder over de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Canada, Afrika, Italië, Duitsland en Rusland.

Amethist, die het drama en de opwinding met zijn uitzonderlijke kleur aantoont, is een gemakkelijk herkenbaar juweeltje. De oude dragers geloofden dat ze hen kon beschermen tegen dronkenschap en dronkenheid. Tegenwoordig zijn deze opvallende stenen geassocieerd met stabiliteit, vrede, evenwicht, oprechtheid en een rustige houding. Het werd ook gebruikt als medicatie in de middeleeuwen, om slaap te verliezen en het intellect te verbreden en ze zijn nog steeds bekend om effectief te zijn voor het genezen van onttrekkingsverschijnselen van allerlei verslavingen, hoofdpijn, slapeloosheid en algemene genezing.

Bekijk onze collectie Amethist sieraden, niet alleen voor degenen die geboren zijn in februari, maar schenk het ook als een cadeau, wat extra warmte, kracht en moed geeft.

Geboortesteen van de maand maart - Aquamarijn

Edelstenen zijn aangeduid door hun koele, rustige kleuren, alsof u een stuk golf uit de oceaan draagt, die de betekenis van zeewater in de naam heeft. Er werd zelfs gedacht dat de aquamarijnen uit de manden van sirenes komen, gewassen naar de kust. Deze fel gekleurde edelstenen, zijn te vinden in Brazilië, China, Colombia, Rusland, India en Verenigde Staten.

Vanwege hun associatie met de zee waren Aquamarijnen heilige stenen voor de zeelieden, die hen een veilige reis voorspelde. Vanwege hun rustgevende kleur worden ze ervan overtuigd dat ze rust en vrede dragen aan de drager. Romeinen geloofden dat Aquamarijn juwelen zouden kunnen helpen om met de vijanden te verzoenen, sommigen geloofden dat deze stenen de liefde tussen mensen weer kunnen ontwaken.

Aquamarijnen zijn, vanwege hun kalmerende werking, nog steeds van mening dat ze nuttig zijn voor de geestelijke gezondheid en de innerlijke rust kunnen cultiveren. In de oudheid waren deze edelstenen gebruikt om elke infectie te genezen, en werden ze beschouwd als krachtig om de oogklachten te genezen.

Juwelen met Aquamarijn zullen een fijne cadeau zijn, niet alleen voor degenen die in maart geboren zijn maar ook de degenen die Aquamarijn als een cadeau voor de bruid schenken, omdat het een lange eenheid en liefde symboliseert.

Geboortesteen April - Diamant

Gelukkigen die in april geboren zijn, kunnen de meest gewaardeerde edelsteen diamant beschouwen als hun geboortesteen. Uit het Griekse woord '' adamas '', wat onoverwinnelijk betekent, verdient de diamant deze titel. De moeilijkste en meest duurzame steen staat daarbij als een symbool voor de eeuwige liefde. Deze edelstenen zijn ook speciaal wegens hun brede waaier van kleuren, van de meest bekende kristalwit, tot de zeer donkere zwarte. Diamanten worden tegenwoordig voornamelijk in Zuid-Afrika, India, Brazilië, Canada en Australië gesorteerd.

Diamanten werden gewaardeerd sinds de oudheid, zoals zelfs voor 400 voor Christus. Sanskriet teksten noemen al het wonderwerk met deze kristallen. Veel legendes zijn geassocieerd met deze edelstenen, er werd aangenomen dat diamanten werden gecreëerd door bliksem bouten die de aarde slaan. De Grieken geloofden dat diamanten de tranen van de Goden of Splinters van Sterren waren.

Wegens alle legendes over de diamanten die sprankelen als een vuur, wordt er in gelooft dat ze magische krachten hebben. De steen vertegenwoordigt geloof, loyaliteit, eerlijkheid, zuiverheid en liefde. Dit is de reden waarom diamanten wijd gekozen worden voor de verlovingsringen. Deze edelstenen werden beschouwd als buitengewone genezende krachten, genezen ziekteverwekkende die verband houden met de hersenen, en door hun zuiverheid waren ze in staat om al het gif uit het lichaam te trekken.

Het verschaffen van de kracht, de pracht van de diamant en het symbool van de eeuwige liefde voor degenen die niet alleen in april geboren zijn maar ook aan de geliefden.

Geboortesteen van de maand mei - Smaragd

Met zijn heldergroene kleur kan Smaragd het symbool van de lente worden genoemd. Het is dus niet verwonderlijk dat het de belangrijkste geboortesteen is voor degenen die in mei zijn geboren, waarbij het groen van de natuur zo opvallend is. Met hun levendige kleuren; hoe intenser de groene kleur is, hoe waardevoller de Smaragd is en soms hebben ze zelfs een blauwachtige tint. Naam voor Smaragd kwam indirect uit het Griekse woord '' smaragdos '', dat een naam was voor verschillende soorten groene stenen. Deze stenen zijn te vinden in Colombia, Brazilië, Pakistan, Rusland, Australië, Zuid-Afrika, India, Noorwegen en de Verenigde Staten.

Smaragden symboliseren met hun diepe groene kleur de vernieuwing van het leven en beschikken over eigenschappen die u in uw leven moet hebben, zoals trouw, loyaliteit en vriendschap. Er zijn veel mythen aanwezig over de smaragden. De Romeinen hebben Smaragden verbonden met godin Venus, die vruchtbaarheid, goedheid en schoonheid vertegenwoordigde. Voor hun bevat het genezende krachten en ze waren van mening dat het epilepsie, bloeding en koorts vermeed.

Doe het cadeau van alle lichte lentekleuren aan uw geliefden die in mei geboren zijn met de sprankelende diepgroene Smaragd stenen.

Geboortesteen van de maand juni - Parel

De enige edelstenen die door levende wezens worden gemaakt zijn de parels, door oesters en mosselen. Degenen die geboren zijn in juni hebben geluk om een uitzonderlijke geboortesteen te hebben. Variërend van de meest voorkomende witte tot zeldzamer zwart, zijn parels prachtige geschenken uit de oceanen. De naam van de parel is afkomstig uit een Latijns woord "perna", wat "been" betekent vanwege de openstaande weekdieren dat op de been van een schaap lijkt. Parels komen tegenwoordig voornamelijk uit Japan, China, Australië, Filippijnen en Indonesië.

Parels werden zeer gewaardeerd sinds de tijden van oud Egypte. Sindsdien zijn legendes en mythen begonnen die deze edelstenen uit de maan roepen, die in staat zijn om liefdadigheid, onschuld, en geloof te voortbrengen. Ze worden geacht genezende krachten te hebben, veel verschillende ziekten en zelfs krankzinnigheid werd genezen. Parels worden tot op deze gebruikt als medicijnen in Azië.

Parels, de symbolen van zuiverheid, kunnen de beste keuze zijn voor de verlovingsringen om de zuiverste van de gevoelens die u voor uw geliefde heeft te tonen.

Geboortesteen van de maand Juli - Robijn

Eenmaal de 'gloeiende steen' in oude Aziatische verhalen genoemd. Het is niet per toeval dat robijnen per ongelijk de geboortesteen is van degenen die in juli geboren zijn, die alsof de hitte van de zomer leiden. Naam voor de robijn, kwam uit het Latijnse woord "ruber", wat rood betekent. Als een van de vier edelstenen hebben robijnen hun waarde gekregen onder andere door de kleur. Hoe helderder, 'bloediger' de robijn is, des te waardevoller deze edelsteen zal zijn. Hun buitengewone kleur en de hardheid, waardoor alleen de diamant, maken de robijnen wereldwijd de meest gewenste edelstenen.

Robijnen kunnen worden verkregen in Birma, Sri Lanka, Verenigde Staten, India, Australië, Pakistan, Nepal, Afghanistan, Brazilië, Myanmar en Thailand.

Vanwege hun vurige rode kleur zijn robijnen symbolen van passie, het verbeteren van moed, energie en bescherming van de drager tegen geschillen en schadelijke gedachten. Ze zijn verbonden met de vitaliteit, moed en kracht van het leven, waardoor succes in de liefde wordt gebracht. Om deze redenen zijn robijnen perfect voor de verlovingsringen om de gloeiende kracht van uw gepassioneerde liefde te betonen.

Geboortesteen van de maand augustus - Peridoot

Een van de oudste edelstenen die bij mensen bekend zijn, is Peridoot de steen voor degenen die in augustus geboren zijn. Het symbool van de zon, Peridoot, brengt de heldergroene kleur tot de laatste maand van de zomer. Peridoten zijn een van de stenen die niet in verschillende kleuren komen maar ze variëren in hun helderheid van groen, van olijfgroen tot donkerder bruine tint. Peridoten zijn te vinden in Brazilië, Birma, Australië, Kenia, Mexico en Sri Lanka.

De oorsprong van de naam voor Peridoot is niet helemaal duidelijk, maar wordt geacht uit het Griekse woord "peridona", wat betekent dat "genoeg geeft". De edelsteen draagt deze betekenis tot op de dag van vandaag, omdat we van Peridoot uitgaan dat het welvaart en geluk voortbrengt. Door de genoemde symboliek van de zon word gezegd over Peridoten dat ze helpen bij depressie, de hoeveelheid stress verminderen en negatieve emoties verminderen, de gifstoffen van het lichaam ontdoen en zelfs nuttig zijn voor het haar, de huid en de nagels.

Peridot is niet alleen het perfecte cadeau voor degenen die geboren zijn in augustus om hun welvaart en zonneschijn te brengen, maar het is ook perfect voor de verlovingsring, omdat er gezegd wordt dat alle menselijke relaties en het burgerlijke leven meer geharmoniseerd wordt.

Geboortesteen van de maand september - Saffier

Sinds de middeleeuwen zijn deze edelstenen populair voor degenen die in september geboren zijn. Deze edelstenen komen in een paar verschillende kleuren, maar ze zijn het meest beroemd met zijn rijke heldere blauwe kleur. Zelfs hun naam komt uit verschillende oude talen, maar een van de belangrijkste verklaringen is het Latijnse "sapphirus", wat "blauw" betekent. Saffieren worden verkregen in India, Myanmar, Thailand, Vietnam, Sri Lanka, China, Australië, Brazilië, Afrika en Noord-Amerika.

Door de rustgevende krachten van de kleur blauw worden saffieren geacht voor vrede, harmonie te brengen en te helpen om uw gedachten te concentreren. Sinds de Middeleeuwen wordt geloofd dat het de wijsheid versterkt. Zij symboliseren oprechtheid, trouw en loyaliteit en daarom zijn juwelen met saffieren niet alleen de perfecte geschenken voor degenen die geboren zijn in september, maar ze zijn ook perfect voor de verlovingsring, om te demonstreren hoe buitengewoon uw liefde is. De Saffier was zelfs de edelsteen voor de verlovingsring van Prinses Diana, die bewijst dat de royalty deze steen draagt!

Geboortesteen van de maand oktober - Roze Toermalijn

De toermalijnen komen in verschillende tinten en kleuren voor , maar de heldere glanzende roze toermalijn is degene die gewijd is aan de maand oktober. In het algemeen betekent de naam "steen van gemengde kleuren", en komt uit het Sinhalese woord "tura mali". Misschien vanwege hun kleur is de roze toermalijn geassocieerd met de hartchakra en wordt gezegd dat de harten openstaan voor onvoorwaardelijke liefde. Roze toermalijnen zijn te vinden in Brazilië, Sri Lanka, Nigeria, Mozambique, Madagascar, Afghanistan, Pakistan en de Verenigde Staten.

Veel legendes omringen deze edelsteen. In de vroegere tijden werden toermalijnen beschouwd als magische bescherming tegen het kwaad en het wordt gezegd dat deze steen de meeste metafysische krachten bevat. Er word tot op heden geloofd dat de roze toermalijn angst en stress verminderd.

Als beste cadeau zou Roze Toermalijn kunnen zijn voor degenen die geboren zijn in oktober en door deze cadeau te doen laat u zien hoeveel u van diegene houdt. Vertoont medelijden, goedheid en hoe sterk uw liefde is met de Roze Toermalijn edelsteen.

Geboortesteen van november - Citrien

Alsof het licht en warmte elkaar ontmoeten tijdens deze koude maand. Citrien is met zijn heldere kleuren de steen voor november. De naam van de steen is nogal zelf verduidelijkend, want Citrien doet denken aan een kostbare vaste citrusvrucht. Deze stenen zijn te verkrijgen in Brazilië, Bolivia, Afrika en Rusland.

Legenden zeggen dat de Citrien steen in staat is om uw sfeer te verbeteren en zelfs uw psychische krachten te versterken. Zij zijn nog steeds van mening dat er genezende en rustgevende krachten zijn om angst, nervositeit te verlichten en uw dagelijks leven minder stressvol te maken. Verondersteld voor de kleur van deze heldere steen, worden Citrienen geassocieerd met vrolijkheid en vreugde, waardoor de draagsters meer hoop en kracht krijgen in moeilijke situaties.

Citrien is de beste keuze voor een cadeau voor degenen die geboren zijn in november. Met het schenken van deze steen laat u het gezicht van uw geliefde glimlachen en maakt u haar ermee dolgelukkig!

Geboorte steen van december - Tanzaniet

Mensen die in december geboren zijn, hebben een uitzonderlijke steen gewijd voor hen. Tanzaniet is een van de meest recent ontdekte edelstenen. Met zijn relatief moderne geschiedenis heeft Tanzaniet toch fascinatie en bewondering verdiend voor zijn heldere diepblauwe kleur. Deze edelstenen zijn vrij zeldzaam en een van de weinige plaatsen waar deze steen te verkrijgen is, is in Tanzania.

Aangezien Tanzaniet nogal historisch is, leggen legendes en mythen ze nog niet om. Echter, Tanzanieten werden opgemerkt door Tiffany & Co, die de naam stond vanwege de plaats van herkomst en populariseerde het wereldwijd, waardoor Tanzaniet tegenwoordig een van de meest begeerde edelstenen is.

Juwelen met Tanzaniet zouden het beste cadeau kunnen zijn, niet alleen voor degenen die geboren zijn in december, maar voor iedereen die u gelukkig wilt maken! Geef een edelsteen die de geschiedenis van juwelen zeker zal doen veranderen!