Bezig met laden...

Instructie over Parel

Instructie over Parel

Parels worden gevormd als gevolg van een immuunrespons in de schelp van bepaalde weekdieren, die als verdedigingsmechanisme tegen een mogelijke bedreiging dient, zoals een parasiet of een buiten bedreiging die het mantelweefsel kan beschadigen. Een klein stukje mantelweefsel van een donor schelp wordt in de ontvanger schelp getransplanteerd, waardoor de parel-zak wordt gevormd, waar het weefsel calciumcarbonaat gedeponeerd. Parels worden beschouwd als een vrouwelijk stuk van een sieraad en worden geassocieerd met de Maan en de planeet Venus

Grootte

Parels worden voornamelijk beschreven in millimeters in plaats van gewicht. Hoe groter de maat, hoe hoger de prijs, maar als het gaat om korrelgroottes, kunnen de prijzen erg verschillen. Zodra de grootte, schaal van 8-9 mm heeft, heeft het zijn grootste diameter bereikt, de prijzen dalen veel meer in vergelijking met een kleinere diameter.

Vorm

Parels kunnen in ronde en ovale vormen voorkomen, ze kunnen ook peervormig zijn of zelfs misvormd zijn. Deze laatste vallen onder de naam “barokke parels”. Symmetrische bolletjes of symmetrische druppels behoren tot de meest waardevolle vormen. Parel groottes variëren meestal tussen 2 mm en 16 mm in diameter en deze grootte hangt alleen af van het type weekdieren waarin ze zich vormen.

Zuiverheid

Een goede kwaliteit, in termen van zuiverheid, zou betekenen dat de parels met de karakteristieke parel glans komen en er zijn scherpe en fel reflecties op hun oppervlak. Ze zouden glad en vlekkeloos zijn en er zou een passende laag parelmoer aanwezig zijn om de duurzaamheid te vergroten.

Kleur

Parels komen in verschillende kleuren, van wit tot zwart. De natuurlijke kleur komt echter voort uit een combinatie van verschillende factoren, zoals de overheersende basiskleur van de parel, de een of meer kleuren die de lichaamskleur overtreffen en ook de glanzende kleuren zijn aanwezig. Deze laatste kunnen een subtiele combinatie van kleuren bevatten, zoals roze, groen, blauw of zelfs zilver en ze veranderen zodra u de parels in uw hand verplaatst.