Bezig met laden...

Instructie Gekleurde Diamant

Instructie Gekleurde Diamant

Natuurlijk Gekleurde Diamanten illustreren exclusieve elegantie van de Natuur. Zeldzaamheid is de meest benadrukte eigenschap van gekleurde diamanten. Het aanschaffen van een meesterwerk sieraden met een gekleurde diamant, prioriteit van eigenschappen in tegenstelling tot kleurloze diamanten. Kleur is het belangrijkste kenmerk dat onderscheidt hoe zeldzaam en waardevol een gekleurde diamant is. De meest bekende zeldzame kleuren zijn intensief roze, blauw en groen. Bovendien kan zelfs een zeer klein kleurverschil een grote invloed op de waarde hebben.

Het zeldzaamste type gekleurde diamanten zijn rood, groen en blauw met middelmatige tot donkere tinten in combinatie met weinig intense kleuren.

Kleur

De glans van kleur, diepte en intensiteit zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn bij het kopen van een gekleurde diamant. De diamant zal respectievelijk meer waardevol zijn voor de intensiteit van de kleur.

Zetting en slijpwijze

Een gekleurde diamant kan verder worden verstrekt met de juiste zetting en slijpwijze van de steen zelf. De slijpwijze is verklarend, hoe hoger de kwaliteit van de slijpvorm - des te beter zal de kleur weerspiegelen wanneer deze blootgesteld wordt aan de lichtbronnen. Zetting van een gekleurde diamant van juwelen moet zorgvuldig worden onderzocht en word geselecteerd door een expert. De synergie van kleuren is de sleutelfactor. Bijv. gele diamanten zien er beter samen uit met geelgoud en roodgoud met respectievelijk rode diamant.

Vorm en zuiverheid

Karakteristieken van vorm en zuiverheid zijn niet even belangrijk als kleur en slijpwijze, maar spelen ook een belangrijke rol. Vormen van gekleurde diamanten komen meestal in unieke ontwerpen om de kleur te benadrukken.