Bezig met laden...

Instructie over Edelstenen

Instructie over Edelstenen

Edelstenen zijn mooie mineralen die gebruikt worden om sieraden te ontwerpen. Maar voordat sieraden kunnen worden gemaakt, moeten edelstenen worden geslepen en gepolijst. Een kostbare of half-edelsteen, met name een geslepen, gepolijst en gebruikt in een stuk sieraad.

4 C's van Edelstenen

Edelsteen kleur (Hue-tone-saturation)

Alle natuurlijke edelstenen zijn uniek in hun kleur. Om de voorwaarden beter te begrijpen en om verschillende kleur parameters te kunnen identificeren is het belangrijk om bij edelstenen op 3 punten te focussen. Hetzelfde type edelsteen kan verschillende kleurintensiteit, tinten, zuiverheid, verzadiging en kleurtoon bevatten. De belangrijkste factoren die de kleur van een edelsteen bepalen zijn: de tint, de kleurtoon en de verzadiging.

Tint - is gewoon een primaire basiskleur van de edelsteen die een van de belangrijkste kleuren van de kleurpalet (Regenboog) vertegenwoordigt. Het identificeren van de tint is zo simpel als het aangeduid is dat de edelstenen blauw, rood, groen of geel zijn.

Toon - Bepaalt Hoe intens de kleur van de edelsteen is. Het kan variëren van licht naar donker, ideaal gezien de meest waardevolle toon zou neutraal zijn, wat betekent dat het niet te licht en niet te donker is, maar liever ergens in het midden. Desondanks, afhankelijk van het ontwerp en de zetting van de sieraden, kunnen verschillende tonen meer aantrekkelijk zijn dan anderen en soms is het een onderwerp van smaak en persoonlijke voorkeur.

Verzadiging - Ook wel de zuiverheid van de kleur en edelstenen genoemd. Een uitstekende verzadiging bevat weinig bruine of grijze tinten. Natuurlijk, hoe zuiverder de kleur, des te waardevoller de edelsteen zal zijn.

Slijpwijze Edelsteen

De kwaliteit van de edelsteen wordt bepaald door een van de belangrijkste elementen - slijpwijze. Met 18 jaar ervaring in zaken van sieraden en edelstenen, vertrouwen wij op de kwaliteit van de slijpwijze om de genade van elke edelsteen te maximaliseren. Een uitstekende slijpwijze zal reflecteren op de kwaliteit van de edelsteen, het intensiveren van de kleur, het minimaliseren van de zichtbare insluitsels en in de eerste plaatst het verhogen van de algemene visuele uitstraling. We beoordelen slijpwijze in 4 niveaus: goed, heel goed, excellent en uitstekend. Ideaal gezien bevatten bijna alle edelstenen die afkomstig zijn van GLAMIRA een goed of uitstekend slijpwijze. U kunt de informatie over Slijpwijze Edelsteen vinden bij de details gedeelte van een product.

Zuiverheid Edelsteen

Zuiverheid van een edelsteen verwijst naar de kleur en de verzadiging van de steen. Hoe minder insluitsels de steen bevat, hoe beter de score zal zijn en hoe meer waardevoller de edesteen zal zijn. De helderheid van een edelsteen hangt af van het type. De AAA- helderheid verwijst naar zeer schone steen, terwijl AA-helderheid naar een medio schone steen verwijst. Ideaal gezien worden sommige edelstenen gegradeerd als AAAA-kwaliteit, wat betekent dat de hoogst mogelijke zuiverheid van toepassing is. De zuiverheid van de edelsteen is altijd aangegeven in het detail gedeelte van het product.

Edelsteen gewicht (grootte)

Karaat verwijst naar de maat van de edelsteen. Verschillende soorten stenen hebben bepaalde dichtheden (massa per eenheid hoeveelheid), dus twee edelstenen die visueel identiek zijn in grootte kunnen verschillen in gewichten. Bijvoorbeeld, een diamant heeft een lagere dichtheid dan een robijn. Daarom zal 1-karaat diamant groter zijn dan een 1-karaat robijn.

EDELSTENEN

Smaragd

Smaragd

Saffier

Saffier

Robijn

Robijn

Zwarte Diamant

Zwarte Diamant

Witte Saffier

Witte Saffier

Smaragd

Rijke en levendige groene edelstenen; de naam is afkomstig uit het Griekse woord 'smaragdos', wat groene juwelen betekent. Een van de 4 belangrijkste edelstenen zijn de Smaragden, na diamanten, saffieren, robijnen. Smaragd is een uitzondering wegens zijn opgenomen oppervlak en aanzienlijk minder hardheid in vergelijking met andere edelstenen. De waarde van de smaragd wordt beoordeeld door de 4C's; Kleur, slijpwijze, zuiverheid en karaat. Echter, voor deze edelstenen is de kleur het belangrijkste aspect, waardoor de heldere levendige groene smaragden het meest kostelijk zijn. Zuiverheid is het tweede belangrijkste criterium. Aangezien smaragd edelstenen veel insluitsels hebben; hoe doorzichtig de steen is, des te waardevoller ze zullen zijn. Deze stenen zijn tegenwoordig voornamelijk verkrijgbaar in Colombia, Zambia, Afghanistan, Australië, Oostenrijk, Brazilië, Madagaskar, Mozambique, Namibië, Nigeria, Noorwegen, Pakistan, Rusland, Somalië, Zuid-Afrika, Spanje, Zwitserland, Tanzanianen en de Verenigde Staten.

Geassocieerd met de hartchakra worden smaragd edelstenen gezien als de steen van de succesvolle liefde. Er wordt in geloofd dat ze vrede, trouw, betrokkenheid brengen en vriendschap, loyaliteit en sympathie verzekeren. Deze edelstenen betoveren mensen al sinds de oudheid en wordt beschouwd als de favoriete steen van Cleopatra en in oude Egypte werd geacht dat het een eeuwig leven aanbood. Genezende krachten zijn de andere reden waarom het de smaragden zo uitzonderlijk maakt. Er wordt aangenomen dat ze kunnen werken als tegengif, het reinigen van het lichaam van gif of toxines, die helpen om na infectie-ziekten te herstellen. Er wordt gezegd dat ze het hart en de longen helpen genezen én zelfs het zieke gezichtsvermogen hersteld.

Smaragd edelstenen werden beschouwd als stenen van Venus, die de veiligheid in liefde en verhoudingen kunnen brengen, waardoor ze een van de beste keuzes zijn voor de verlovingsringen en naast deze zijn ze de traditionele geboortestenen van de maand Mei.

Saffier

Saffier edelstenen komen in veel soorten kleuren en tinten; de kleur blauw die het meest populair en meest geassocieerd kostbaar steen is, zal het zeker niet toeval zijn dat zijn naam uit het Latijnse 'sapphirus' benoemd is, wat blauw betekent. Een van de moeilijkste stenen ter wereld, -9.00 op Mohs-schaal, wordt saffier alleen overgoten door diamanten en moissanite. Onder de 4 C's (kleur, slijpwijze, zuiverheid en karaat), is de eigenschap kleur de belangrijkste eigenschap voor saffier om zijn waarde te bepalen. De meest waardevolle saffier zal van de rijke levendige blauwe kleur zijn, niet te donker en zonder grijze tint. Deze edelstenen zijn tegenwoordig te vinden in Sri Lanka, Vietnam, China, Thailand, Australië, Verenigde Staten, Madagascar en Oost-Afrika.

Veel mythen en overtuigingen zijn aanwezig voor de Saffier edelstenen. Ancient Persians geloofden dat de lucht naar de kleur blauw was geschilderd om te kijken naar de kleur van de saffier. Saffieren edelstenen bleven de belangrijkste koninklijke edelstenen in de moderne tijd en saffier is ook de edelsteen geweest op de verlovingsring die Prins Charles Lady Diana heeft gegeven. Saffieren worden beschouwd als rustgevende stenen, zo wordt er in geloofd dat hij angst en zenuwen kalmeert en de geest helder maakt. Ze zijn geassocieerd met de keelchakra, wat betekent dat saffieren nuttig kunnen zijn om uw innerlijke zelf te begrijpen. Terwijl het rustige energie biedt, helpt het u ook zich te concentreren en wordt u meer gemotiveerd. Er wordt in geloofd dat saffier een genezende krachten heeft; Zo helpen ze bij indigestie, afscheid nemen van apathie en slaperigheid.

Saffier edelstenen symboliseren kracht, vertrouwen en pure liefde, waardoor deze edelstenen perfecte keuzes zijn voor de verlovingsringen. Het is ook een geboortesteen van de maand September.

Robijn

Een van de belangrijkste edelstenen in combinatie met diamant, saffier en smaragd is de robijn. Het heeft namelijk de naam van zijn kleur van het Latijnse woordt 'Rubeus', wat rood betekent. Ze zijn nauw verwant aan saffieren, aangezien beide van deze stenen van de korund familie zijn. Robijnen zijn een van de krachtigste stenen die de hardheid van 9.00 op de Mohs-schaal hebben, dat van toepassing is alleen voor diamanten en moissanite. De waarde van deze edelstenen wordt gemeten door de 4 C's zoals bij de andere edelstenen: kleur, slijpwijze, zuiverheid en karaat, incl. hun plaats van afkomst. De meest waardevolle robijnen bevatten donkerder rijke rode kleur, die benoemd zijn naar 'het bloed' van een duif die de drager is, zonder tinten van geel of blauw. Tegenwoordig kunnen robijnen worden verkregen in Myanmar, Madagascar, Nepal, Pakistan, Tajikistan, Tanzania, Vietnam en de Verenigde Staten.

Sinds de oudheid zijn robijnen de edelstenen van liefde en passie, die zelfs beschouwd worden als aphrodisiacs, waardoor seksuele activiteit wordt uitgedaagd. Robijn edelstenen worden waargenomen als leverantie van energie en enthousiasme en bestrijden moeite en uitputting. Robijn edelsteen maakt de geest helderder, verbetert de concentratie en vergroot de motivatie. Deze edelstenen worden aangenomen om argumenten op te lossen, de kracht van verzoening te hebben en bescherming tegen slechte gedachten. Er wordt gezegd over robijnen edelstenen dat ze genezende krachten hebben. Aangezien ze geassocieerd zijn met de hartchakra, worden ze beschouwd dat ze lichaam en bloed ontgiften. Ze zijn behulpzaam voor het hart, helpt koorts te verlagen en helpt voor een gezonde bloedstroom.

Robijnen zijn de geboortestenen voor degenen die in de maand Juli geboren zijn en één van de belangrijkste stenen die gekozen worden voor verlovingsringen door hun sterke symboliek van passie en liefde. Ze worden traditioneel gegeven als een cadeau op de 15e en 40ste huwelijksjubilea.

Zwarte Diamant

Als een edelsteen, zijn natuurlijke zwarte diamanten geheel transparant en dit onderscheidt zich van de meeste diamanten. Ze worden beschouwd als zeer waardevol omdat ze prachtig mooi zijn. Zwarte diamanten zijn echter voordeliger in vergelijking met andere gekleurde diamanten.

Er zijn tegenstrijdige mythen en overtuigingen als het gaat om de zwarte diamanten en wat ze vertegenwoordigen. Volgens de Indiase legende vertegenwoordigen zij Yama, de god der dood. Het Italiaanse geloof is echter bijna in directe oppositie waarin wordt verklaard dat dit de steen van verzoening is - het wordt dus aangenomen dat de zwarte diamant kan helpen om losse uiteinden in een relatie te binden.

Karaat - De karaat is de gewichtseenheid waarmee een diamant wordt gemeten. Het prijsverschil tussen verschillende verkopers is een gevolg van verschillende redenen, bijvoorbeeld, zal de ontgonnen zwarte diamanten natuurlijk duurder zijn, maar nog steeds zal deze een goedkoper alternatief zijn dan diamanten in een andere kleur. De zwarte diamant is vaak moeilijker te polijsten en dat zou eventueel beïnvloed kunnen hebben op de slijpwijze.

Slijpwijze - Natuurlijk ontgonnen zwarte diamanten lijken inderdaad zeer ruw, doordat ze door verschillende methoden moeten worden gevormd en dit proces wordt slijpen of polijsten genoemd. Dit wordt gedaan met behulp van een dunne tandeloze cirkelzaagblad en de handeling van 'slijpen' wordt uitgevoerd op het diamantstof waarmee het mes van zelf is geïmpregneerd.

Zuiverheid - De helderheid van een steen geeft aan hoeveel insluitsels aanwezig zijn in de diamant. Maar als het gaat om zwarte diamanten, is het niet zo belangrijk dat het licht niet evenveel kaatst dan bij de andere diamante.

Kleur - Natuurlijke zwarte diamanten kunnen in de ruwe ontdekt worden met deze exacte zwarte kleur, waardoor ze extreem populair zijn door zijn zeldzame kleur. Ze zijn hun kleur verschuldigd aan de grafiet die in de kristallijne structuur vormde tijdens de vorming van de diamant. Natuurlijk, komen ze alleen in één kleurintensiteit, Fancy Zwart.

Witte Saffier

Als een edelsteen kunnen witte saffieren worden gebruikt in plaats van diamanten, niet alleen vanwege de gelijkenis of omdat ze voordeliger zijn, maar omdat de hardheid van witte saffier op de tweede plaats komt na diamanten. Op schaal van Moh komen ze met hardheid dichtbij het getal 9. In vergelijking houden de diamanten een hardheid van 10. Daarmee is deze edelsteen duurzaam en goed geschikt voor het ontwerpen van sieraden.

Volgens de populaire opvattingen brengt deze edelsteen wijsheid en kracht van de geest, moedigt zijn eigen talenten en potentieel terwijl het individu wordt geïnspireerd om met integriteit te leven, trouw te houden aan hun eigen idealen. Maar ook, de witte saffier is geschikt voor een belofte tussen liefhebbers, omdat het symboliseert degenen die alles voor elkaar doen en bovendien zal het jaloezie ontmoedigen in de vroegere stadia van een partnerschap of huwelijk.

Karaat - Er is een verschil tussen de diamant en de saffier in het algemeen, wat het karaat betreft. Ze kunnen beide dezelfde karaat hebben, maar ze zullen anders wegen, saffier is zwaarder. Het is aan te bevelen dat in twijfel aan karaat van een witte saffier, ook te bepalen is in het millimeter.

Slijpwijze - In tegenstelling tot diamant, moet de witte saffier op aangepaste manier worden geslepen, zodat de uniekheid van de steen uitgebracht kan worden. Elke juwelier zal zijn eigen normering gebruiken op het gebied van slijpwijze van een saffier en zullen zich focussen op de kleur van de steen om de kwaliteit te waarborgen, omdat er in het algemeen geen standaard ' ideale slijpwijze' is voor saffieren.

Zuiverheid - In vergelijking met anderen, is er een verschil bij het vergelijken van zuiverheid tussen een witte saffier en een diamant. Vanwege het feit dat saffieren uit een omgeving van spoormineralen komen, kunnen de edelstenen van zelf gemakkelijk ervan worden beïnvloed. Daarom wordt er geaccepteerd dat alle saffieren een aantal insluitsels bevatten. Oog Schone witte saffieren zijn uiterst zeldzaam.

Kleur - Het is niet zo alledaags dat een saffier wit en witte saffieren van goede kwaliteit zijn, zijn nog zeldzamer. Deze stenen worden aangeduid als “kleurloos”. Sommige van de witte saffieren komen met een zeer bleke blauwe-, roze- of gele tint.