Bezig met laden...

Smaragd

De Smaragd (geclassificeerd als edelsteen) heeft een diepe en levendige groene kleur. De Smaragd ontleend zijn naam van het Franse 'Esmeraude' en het Engelse woord voor 'Emeraude' wat betekent "groene parel".

 

De Smaragd (geclassificeerd als edelsteen) heeft een diepe en levendige groene kleur. De Smaragd ontleend zijn naam van het Franse 'Esmeraude' en het Engelse woord voor 'Emeraude' wat betekent "groene parel". Het geldt als de edelste steen uit de berylgroep, en de kleur van de smaragd ontstaat door de sporen van chroom en vanadium die zich voordoen tijdens de vorming van de steen. Bovendien, heeft het moedervlekken wat betekent dat er insluitingen en oppervlakte-fracturen zijn. Deze insluitingen en haar intense groene kleur maken het uniek en speciaal. Als gevolg van de chemische structuur, is de smaragd een beetje fragiel en schilfert gemakkelijk tijdens het slijpen. Echter, een speciale 'Smaragd slijpvorm' werd ontwikkeld om de integriteit van de smaragd kristallen te behouden. En het werd populair door de jaren heen niet alleen voor smaragden, maar ook voor andere edelstenen. Het verwijst naar een typische rechthoekige vorm met facetten, om de ware schoonheid van deze edelsteen naar boven te brengen. De steen wordt meestal gedolven in Columbia en het Oeralgebergte van Rusland, Zambia, India, Madagaskar, Noorwegen, Brazilië, Pakistan, Australië en Verenigde Staten van Amerika.
Smaragd  Verlovingsringen
De Smaragd is met haar schoonheid, haar diepe groene tint een van de meest bijzondere edelstenen in de wereld en is al jaren een begeerde juweel. Haar schoonheid werd gevierd in zo veel verhalen, mythen en legenden. Cleopatra, de koningin van Egypte, stond om haar diepe en verslavende bewondering voor de Smaragd bekend. De smaragd wordt ook geassocieerd met Venus, de Romeinse godin van de liefde, sinds Romeinen geloofde dat de Smaragd al haar kwaliteiten belichaamde; schoonheid, vruchtbaarheid en goedheid. Deze geboortesteen voor mei symboliseert ook vernieuwing van het leven en de eeuwige lente.
Aangezien kl