Bezig met laden...

Robijn

De Robijn is een kostbare steen en is een van de grote vier edelstenen met inbegrip van de diamant, smaragd en saffier.

 

De Robijn is een kostbare steen en is een van de grote vier edelstenen met inbegrip van de diamant, smaragd en saffier. De Robijn is hard, duurzaam en zeldzaam, en een variant van de mineraal korund zoals de saffier. De bloedrode kleur wordt veroorzaakt door het element chroom in haar chemische structuur. Ruby edelstenen worden voornamelijk gevonden in Birma waar 's werelds zuiverste robijnen worden ontgonnen.Thailand, Kenia, India, Pakistan, Sri Lanka, Afghanistan, Cambodja, Tanzania, Australië en de Verenigde Staten zijn andere plaatsen waar de mijnen gelegen zijn.
ROBIJN VERLOVINGSRINGEN
Volgens documenten werd de robijn voor het eerste gebruikt in 480 VC door de Grieken en Romeinen. Het werd ook gebruikt door vele stammen als ornamenten vooral door hindoes. In de Hindoe cultuur werd de robijn geassocieerd met vitaliteit en koningschap. Men geloofde dat het liefde recht uit het hart reflecteerde, waardoor dit het perfecte robijnen huwelijksgeschenk is voor toegewijde geliefden, sinds de steen 2.000 jaar geleden werd ontdekt. Het is de geboortesteen voor juli, en de robijn is ook de steen van het sterrenbeeld Schorpioen.
Voor GLAMIRA zijn de 4C 's de kwaliteitsregel om de juiste stenen te kiezen van de juiste robijnen sieraden. GLAMIRA levert de robijnen in hoge kwaliteit en gebruikt ze op unieke creaties van oorbellen, ringen, kettingen, robijnen manchetknopen en vele andere stukken. De robijn verschilt als gevolg van haar structuur van andere edelstenen, en houdt veel van daglicht om haar glans te verspreiden.
ROBIJN HALSKETTINGEN