x
 
   

Saffier

De Blauwe saffier is geclassificeerd als edelsteen en heeft een blauwe tint met violet en paars.

 

De Blauwe Saffier is geclassificeerd als edelsteen en heeft een blauwe tint met violet en paars. De waarde hangt af van de tint blauw en naast haar kleur, ook van de helderheid, grootte, slijpvorm en algehele kwaliteit. De donkerder blauw het is, de waardevoller de edelsteen is. De naam heeft zijn oorsprong in de Griekse taal; het komt van het woord "sappheiros" wat blauw betekent. Saffier is een lid van korund familie zoals de robijn waardoor ze een van de hardste edelstenen zijn. De meest bekende en populaire blauwe saffier is de ster saffier dat een sterachtig verschijnsel vertoont en haar naam dankt aan haar cabochon slijpvorm. De zwarte ster van Queensland, de grootste ster saffier in de wereld, weegt 733 karaat. Belangrijke saffier depots vindt men in Oost-Australië, Thailand, Sri Lanka, China, Madagaskar, Oost-Afrika en in Noord-Amerika op een paar locaties, meestal in Montana.
SAFFIER VERLOVINGSRINGEN
Saffieren en robijnen worden vaak gevonden in dezelfde geografische omgeving. Het is de traditionele geboortesteen van september en de steen voor het dierenriem teken Boogschutter. Het werd over het algemeen geassocieerd met vrede en geluk in de oudheid. Bijvoorbeeld, in het oude Perzië, geloofde men dat blauwe saffier blauwe luchten en vrede zou brengen.
GLAMIRA levert blauwe saffieren waarvan de stenen AAA helderheid hebben, en gebruiken edelstenen met verschillende karaat om unieke ontwerpen van blauwe saffieren juwelen te maken. GLAMIRA kiest ook het koninklijk blauw, de meest waardevolle kleur. Met het op maat maken d.m.v. de GLAMIRA configuratie, kunt u die modellen in alle legeringen en kleuren versieren.
SAFFIER HALSKETTINGEN
De Blauwe saffier is een speciale edelsteen die licht of donker haar en elke stijl siert. Het kan haar glans verspreiden op elke huidtoon en de natuurlijke schoonheid van een vrouw en het charisma van een man flatteren. Het kan bijna in elk sieradenontwerp van blauwe saffieren oorbellen, ringen, kettingen en manchetknopen worden verwerkt als eye-catcher van uw outfit. Of het uw nek als een blauwe saffieren ketting omcirkeld, uw oorlellen met een paar oorbellen bezaaid of om uw vinger glijdt in de vorm van een blauwe saffieren ring, GLAMIRA biedt u de blauwe saffier aan, niet alleen om de aandacht te trekken, maar ook uw blauwe bloed te tonen! Of u kunt kiezen tussen blauwe saffieren verlovingsringen, die u op maat kunt maken in harmonie met de smaak van uw geliefde en laat het getuige zijn van uw meest bijzondere moment: uw huwelijksaanzoek. Een ander belangrijk detail over blauwe saffier is dat het de traditionele gift is voor de 45st trouwdag.
SAFFIER OORBELLEN
AANBEVOLEN PRODUCTEN VOOR U
boderONDEK MEER