Bezig met laden...

Diamant

Diamant, de mooiste edelsteen, is de enige edelsteen die bestaat uit slechts één element. Het heeft alleen koolstof in de chemische structuur en de koolstof moleculen zijn zo gevormd dat elke molecule verbonden is aan een ander met een perfecte symmetrie in elke richting.

 

Diamant, de mooiste edelsteen, is de enige edelsteen die bestaat uit slechts één element. Het heeft alleen koolstof in de chemische structuur en de koolstof moleculen zijn zo gevormd dat elke molecule verbonden is aan een ander met een perfecte symmetrie in elke richting. De diamant dankt zijn natuurlijke hardheid aan deze buitengewone atomaire structuur. Zijn hardheid wordt aangegeven met een 10 op de schaal van Moh's. Het is zo hard dat alleen gereedschap bestaande uit een andere diamant, een diamant kan slijpen. (zijn naam is afgeleid van het Griekse woord adámas wat onbreekbaar of onveranderlijk betekent). Naast zijn ongelooflijke hardheid, is de diamant ook beroemd om zijn perfecte glans en zijn zeer groot spreiding percentage van zichtbaar licht. Een diamant onderscheidt zich door zijn vorming en de tijd voorbijgaand tijdens zijn vorming.
Diamanten Verlovingsringen
Diamanten werden voor het eerst gevonden en gedolven in India 2400 jaar geleden en India is de eerste commerciële producent van diamant. Vandaag de dag worden ze gedolven voornamelijk in Zuid-Afrika, en India en daarnaast in Brazilië, Canada en Australië.
In de oude Romeinse en Griekse tijden, geloofde men dat de diamant de tranen van God waren of de gebroken delen van sterren die op aarde gevallen waren. De diamant werd voor het eerst vermeld in de Romeinse literatuur in de 1ste eeuw na Christus, waar de uiteinde van Cupido's pijlen bedekt door diamanten werden vernoemd. Men droeg diamanten als talisman, omdat men geloofde dat ze de kracht hadden om tegen het kwaad te beschermen. Dat geloof is afgeleid van de Indiase myth