x
 
   
Fire Opal Jewellery

Vuur Opaal

Vuur Opaal is de transparante vorm van opaal en net als andere vormen van opaal, bestaat het uit kiezelzuur met een relatief hoog watergehalte, en wordt het vernoemd naar haar kleur.

AANBEVOLEN PRODUCTEN VOOR U
boderONDEK MEER

Vuur Opaal

Vuur Opaal is de transparante vorm van opaal en net als andere vormen van opaal, bestaat het uit kiezelzuur met een relatief hoog watergehalte, en wordt het vernoemd naar haar kleur. De naam is afgeleid van de Romeinse woord 'Opalus', gerelateerd aan de Ops, de vrouw van Saturnus, de godin van de vruchtbaarheid. De opaal valt onder de semi-edelstenen, en de edelsteen is samengesteld uit sferische lagen die voor driedimensionale ruimten zorgen die uitstraling en intensiteit verlenen aan de steen. Het heeft een interne structuur die ervoor zorgt dat licht afbuigt en dus een waaier van kleuren tentoonstelt. Afhankelijk van de condities waaronder de steen wordt gevormd, vertoont de vuur opaal verschillende kleuren, variërend van geel tot oranje en rood, wat zijn naam verklaard. En hoe intensiever haar lichaamskleur is - met andere woorden, hoe meer 'vuur' het heeft - de waardevoller een vuur opaal zal zijn. Het wordt vooral gevonden in Brazilië, maar andere plaatsen waar vuur opaal wordt gemijnd zijn Honduras of Guatemala, VS, Canada, Australië, Ethiopië en Turkije.

De vuur opaal heeft een plek in vele legendes, en de vuur opaal is vooral beroemd in Mexico. Bij de Maya's en Azteken geloofde men dat een juweel zoals de vuur opaal met dat soort levendigheid alleen kon zijn gemaakt in de wateren van het paradijs. Daarom werden ze quetzalitzlipyollitli genoemd, de 'stenen van de paradijsvogels’. Ze gebruikte de steen voor rituele doeleinden. Daarom is vandaag de dag, de vuur opaal de nationale edelsteen van Mexico. Aan de andere kant, is er een gerucht dat Cleopatra een set van vuur opalen gedragen heeft voor het verleidden van Mark Anthony, de heerser van Rome. En koningin Victoria gebruikte opalen sieraden als een beschermer tegen kwaad en vijanden. Met een overvloed aan kleuren en het symbool van de hemelse schoonheid is vuur opaal de geboortesteen van oktober.

Kwaliteit is de eerste prioriteit en GLAMIRA creëert vuur opalen sieraden zoals ringen, kettingen, oorbellen, ringen, kettingen, manchetknopen van AAA kwaliteit vuur opalen met een bijna rode kleur.
Vuur opaal verwerkt in juwelen geeft elk sieraad charme en schoonheid, vuur opaal is een perfecte steen om te gebruiken met elke legering en ontwerp. Door een paar oorbellen van vuur opaal te creëren, kunt u de geluiden van de rivieren in het paradijs horen. Of u kunt uw liefde verleiden, diegene die uw hart beheerst met een ring van vuur opaal zoals Cleopatra dat deed! Al met al, laat GLAMIRA uw leven veranderen in een heilig ritueel van schittering.